Malzemeler
250 gr kıyma
1 baş kereviz
1 adet dolmalık kabak
2 adet kuru soğan
2 adet patates (orta boy)
2 diş sarımsak
2 adet havuç
1/2 kahve fincanı un
10 bardak su (ya da et suyu)
5-6 sap maydanoz
4 yemek kaşığı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
Hazırlanışı
Tüm sebzeler ince ince kıyılır. sonra yağ ile 5 dakika kadar kavrulur. üstüne yarım fincan un eklenir. un iyice hallolduktan sonra salça eklenir. 5 dakika kadar daha karıştırmaya devam edilir. su ilave edilir ve sebzeler iyice pişinceye kadar ateşte kaynatılır. öte yanda kıyma, tuz ve biberle yoğrulur. fındık büyüklüğünde köfteler yapılır. bunlar da çorbanın içerisine katılır. 10 dakika kadar daha kaynatılır ve ocaktan indirilir.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder