18 Mayıs 2012 Cuma

Tarhana Çorbası

Malzemeler
1 Su bardağı tarhana
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Adet domates
1 Adet sivri biber
1 Çorba kaşığı tereyağı
5 Su bardağı
Tuz ve kırmızı pulbiber
Hazırlanışı
  • Tarhanayı 1 su bardağı sıcak suda 10 dakika bekletin.
  • Domatesi rendeleyin.
  • Biberleri ince ince doğrayın.
  • Bu arada tencereye tereyağını alıp, eritin.
  • İçine salçayı domatesi ve biberi koyup, biraz yumuşayana dek pişirin.
  • Suyu ve tarhanayı ilave edin.
  • Kaynayana dek karıştırarak pişirin.
  • Kaynayınca ocağı kısıp, 5 dakika daha ateşte tutun.
  • Dilerseniz biraz tereyağında pulbiberi kavurun.
  • Çorbanın üzerine döküp, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder