19 Mayıs 2012 Cumartesi

Osmanlı Çorbası

Malzemeler
100 gr kemiksiz dana eti
10 Adet mantar
2 Adet taze soğan
1 Adet domates veya 1 çorba kaşığı salça
1 Su bardağı kıyılmış ıspanak
1 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı tereyağı
4 Su bardağı et suyu
Hazırlanışı
  • Küçük küçük doğranmış etleri haşlayın.
  • Daha sonra bir tavaya biraz tereyağı alın ve etleri yağda biraz çevirin.
  • Başka bir tencereye kalan tereyağını koyun.
  • İçine dilimlenmiş mantar ve kıyılmış ıspanakları atın.
  • Sebzeler suyunu salana dek sote edin.
  • İçine ılık suyla ezilmiş salça veya rendelenmiş domatesle unu dökün.
  • Biraz sonra etleri ve et suyunu ekleyip, 25 dakika pişirin.
  • Üzerine yeşil soğan doğrayarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder