18 Mayıs 2012 Cuma

Kuş Konmaz Çorbası

Malzemeler
Yarım kg. kuşkonmaz
1 litre su
1 tatlı kaşığı tuz
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kuru soğan 1 paket çiğ krema
Hazırlanışı
  • Su, tuz, limon suyu ve şekeri tencereye koyalım ve kaynamaya bırakalım.
  • Su kaynadıktan sonra kuşkonmazları suya atarak yarım saat haşlayalım.
  • Piştikten sonra çıkartıp süzelim.
  • Soğutup ince ince dilimleyelim.
  • Diğer tarafta tereyağı ile yemeklik doğranmış soğanı kavuralım.
  • Unu ilave ederek, hafifçe karıştıralım, içine kepçe kepçe kuşkonmazları haşladığımız suyu ilave edelim.
  • Topaksız kıvam için sürekli karıştıralım. Kuşkonmazları tencereye
  • alalım.
  • Çorba kaynamaya başlayınca kremayı ve baharatlarımızı ilave ederek lezzetlendirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder