20 Mayıs 2012 Pazar

Gendime Çorbası

Malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış buğday (aşurelik,yarma buğday)
1 su bardağı haşlanmış kuru fasülye
1 su bardağı haşlanmış nohut
Terbiyesi için:
1.5 su bardağı yoğurt
4 çorba kaşığı un
5 su bardağı et suyu ( 1 adet etsu bulyon da olabilir)
Yeterince tuz
Üzeri için sos:
3 çorba kaşığı tereyağı
Kuru nane
Pulbiber
Hazırlanışı
Pişirme tenceresine önceden haşladığım buğday,nohut,kuru fasülyeyi aldım.Üzerine etsuyunu ekledim ve kaynattım.Yoğurt,tuz,bir su bardağı içme suyunu ve unu el blender’ı ile pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırdım.Kaynayan çorbanın suyundan karışıma kepçe ile suyundan alıp karıştırdım.(bu işlemi çorbaya ilave ettiğimde terbiyesi kesilmemesi için yapıyoruz)Karışımı yavaş yavaş çorbaya ilave ettim ve sürekli karıştırarak 5-6 dakika pişirdim ve ocağı kapattım.Çorbayı kaselere paylaştırdım.Üzerine hazırldığım sostan gezdirdim.Sıcak servis yaptım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder