19 Mayıs 2012 Cumartesi

Hamurlu Gerdan Çorbası

Malzemeler
 1 Adet gerdan
6 Su bardağı su
3 Adet yumurta
3 Çorba kaşığı un
3 Çorba kaşığı yoğurt
1 Çorba kaşığı tereyağ
Kırmızı tozbiber
Tuz, karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
Hamuru için :
3 Adet yumurta
Aldığı kadar un
Tuz
Hazırlanışı
  • Gerdanı suda haşlayın.
  • Haşlama suyunu başka bir tencereye alın.
  • Yumurta sarıları, un ve yoğurdu ayrı bir kapta çırpın ve kaynamakta olan et suyuna karıştırarak ekleyin.
  • Hamur malzemelerini karıştırıp biraz sert bir hamur hazırlayın.
  • Hamura galeta biçimi vererek yuvarlayıp birer santim kalınlığında kesin.
  • Hamurları sıvıyağda kızartıp kaynamış et suyuna ekleyin.
  • Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
  • Tereyağını eritip kırmızı tozbiberi ekleyin.
  • Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine gezdirin.
  • Çorbayı kaselere alıp nane yaprakları ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder