18 Mayıs 2012 Cuma

Yoğurt Çorbası

Malzemeler
750 Gr yoğurt,
8 Su bardağı et suyu,
50 Gr margarin veya sıvı yağ,
2 Kahve fincanı un,
Yeteri kadar tuz,
Nane ve kırmızıpulbiber arzu edilirse).
Hazırlanışı
  • Yoğurt,yeteri kadar tuz bir tencereye konur.
  • Yoğurt tel karıştıcı ile çırpılırken,üzerine azar azar dökülerek et suyu katılır.
  • Bir başka tencereye yağ ve un konur,tahta bir kaşıkla hızlı hızlı karıştırılarak 1-2 dakika kadar kavrulur.
  • Sonra karıştırmaya ara vermeden buna öbür kapta bulunan yoğurtlu karışım azar azar katılır.
  • İyice yedirildikten sonra ateş artırılır ve çorba biraz kaynatılır.
  • Derin tabaklarda veya küçük kaselerde servis yapılır.
  • İsternirse kızgın yağda yakılmış pulbiber ve naneli sosla servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder