19 Mayıs 2012 Cumartesi

Mengen Çorbası

Malzemeler
 1 Çay fincanı pirinç
2 Adet limon suyu
1 Su bardağı un
2 Kepçe yoğurt
4 Adet patates
1 Yemek kaşığı nane
3 Çay kaşığı tuz
1 Adet yumurta
2 Yemek kaşığı margarin
8 Su bardağı kemik suyu veya su
Hazırlanışı
  • Kemik suyunu veya suyu kaynatın.
  • Yıkanmış pirinci ilave edip pişirin.
  • Un, limon suyu, yoğurt ve yumurtanın sarısını az miktarda su ilave ile çıpın.
  • Kaynamakta olan suya yavaş yavaş ilave ederek sürekli karıştırın.
  • Kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Eritilmiş 2 yemek kaşığı margarinde naneyi kızartıp, çorbanın üzerinde gezdirin.
  • Diğer tarafta küçük küpler halinde doğranmış patatesleri sıvıyağda kızartıp süzün ve çorbaya ilave edin.
  • Tuz ekleyip ocaktan alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder